HERNO, uw specialist in het digitaliseren van al uw analoge beelden!

Digitalisatie
Contact gegevens:


HERNO

Pottenbakkerstraat 55

8043 BN ZWOLLE


T: 038-4606266

M: 06-44466045

E: info@smalfilmdigitaal.nl

    Copyright © 2009 - 2018 | Alle rechten voorbehouden HERNO                                                                                                                                   

Openingstijden:


Maandag t/m zaterdag

9:00 - 20:00 uur
Bezoeken op afspraak

Zon- en feestdagen geslotenMeer informatie:

Klantbeoordelingen

Smalfilm digitaliseren

terug tarieven

Scherp zoals het origineel en geen "HOTSPOT" of "FLAKKERENDE" beelden.

 

Met plezier willen wij ook uw dierbare oude herinneringen digitaliseren zodat u deze op eenvoudige wijze via de T.V kan bekijken en/of de film nog eens opnieuw kan monteren op de P.C.

 

Geheel volgens uw wens kunnen uw beelden behalve op DVD, voor uw montage ook op uw eigen harde schijf of desnoods op mini D.V.cassette,of op VHS cq S-VHS band gezet worden.

Ook kunnen wij titels, muziek en/of geluidsmateriaal toevoegen.

In alle gevallen weten wij als geen ander, als amateur filmers zijnde, zorgvuldig om te gaan met de voor u historische, waardevolle en unieke beelden.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn in een professionele digitalisatie kwaliteit voor een amateursprijsje dan zien wij graag uw materiaal tegemoet.

Evenals wij het probeerden, hebben veel film amateurs hun S8 films op eenvoudige wijze willen digitaliseren. Via wit karton en/of via het zg.glas-screen werden de geprojecteerde films met de videocamera opgenomen.

Door de benodigde felle projector lamp werd het opgenomen beeld in het midden echter hel verlicht en donkerder rondom. Ook werd het flakkerende beeld als erg storend ervaren.

 

Al met al was het resultaat dus zeer teleurstellend.

 

Met onze apparatuur wordt de film nu beeld voor beeld gescand. De vlinder van de projector is niet meer zichtbaar, zodat een flakkerend beeld uitblijft en er zelfs een rustiger beeld ontstaat.

Ook wordt door een nieuwe superhelle Lumiled-dioden een goede beeldbelichting verkregen waarbij de oorspronkelijke kleuren van de films worden behouden.

Originele te donkere of overbelichte films kunnen zelfs bij gesteld worden.

Het koud licht veroorzaakt uiteraard ook geen brandgaatjes meer indien de film onverhoopt stil blijft staan of knapt.

Door het speciale Telecine-objectief wordt een grote dieptescherpte behouden en daarmee een scherp beeld.

 

Normaal wordt de film op DVD of M-disc met een startmenu geschikt voor TV en PC aangeboden. U kunt ook zelf een harddisc aanleveren zodat daarop uw films worden geplaatst. Dit wordt zelfs aangeraden indien u de films (opnieuw) wil bewerken met de PC.

Voorbereiding


Vooraf aan het digitaliseren wordt uw film met speciale filmcleaner zorgvuldig gereinigd. Hierdoor verdwijnen stofdeeltjes en vingerafdrukken uit de loop der jaren. Het zal u verbazen hoeveel vuil er vanaf komt.

 

Evenals het cleanen gratis door ons wordt gedaan, berekenen wij natuurlijk ook niets indien een las los raakt of indien onverhoopt de film zou breken. Het lassen daarvan zien wij als service.

Schoonmaken van de film voor digitalisatie